Ismét csúcson zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,74 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 39 411,36 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Szász Péter, 2017. október 24. kedd, 18:14
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Mol árfolyama 12 forinttal, 0,38 százalékkal 3183 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,41 százalékkal, éves maximumra 10 810 forintra erősödött, forgalmuk 6,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal 473 forintra nőtt, forgalma 260,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,07 százalékkal 6615 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BÉT jó napot tudhat maga mögött: kiemelkedő forgalom mellett történelmi csúcson zárt a BUX-index. A piacot az OTP és a Richter részvényei húzták, míg a Mol árfolyama lefelé korrigált - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en.

A régiós és azon belül a magyar gazdasági növekedés miatt optimisták a befektetők. A részvények nem túl magas árazása és a rekord alacsony kamatkörnyezet is hozzájárul ahhoz, hogy erős a magyar részvénypiac - ezt már Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője mondta az MTI-nek.

A vezető részvényekről közölte: a BUX-index emelkedése a Richter és az OTP teljesítményének köszönhető, míg a Mol-nál volt egy kisebb profitrealizálás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK