Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ukrán válság kezdete óta jelentősen nőttek az orosz államkötvények hozamai. Április 2-án tartottak kötvényaukciót, de az ezt megelőző 4 héten nem. Most újabb hosszabb szünet következhet, mert Ukrajna keleti részén ismét feszült a politikai helyzet, ez pedig aggasztja a befektetőket.

Az április 2-án lezajlott aukció sikeres volt, de a hozamok nőttek és a kereslet alacsonyabb volt a szokásosnál. A pénzügyminisztérium 2,26 milliárd rubel (64 millió dollár) értékben adott el 9 éves lejáratú adósságpapírt, amelynek a hozama 8,9 százalék volt.

A Szberbank (Sberbank) egy elemzője szerint keddre megugrott a kínálat az orosz részvénypiacon és a másodlagos államkötvénypiacon. Ennek megfelelően az államkötvényhozamok abszolút mértékben nagyjából 18 bázisponttal, relatív mértékben, azaz más országok állampapírjaihoz képest 7-25 bázisponttal nőttek.

Az államkötvény-kibocsátások felfüggesztése nem kellene, hogy rövidtávon gondot okozzon Oroszországnak. A nemzetközi olajár stabil, így Moszkvának nagy bevételei vannak az olajexportból. Most a kötvénykibocsátáson keresztüli hitelfelvétel csak lehetőség, nem szükségszerűség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!