Ismét esés Európában

Európában a kezdetben még pluszban járó indexek zárásra közel egy százalékos veszteséget mutattak, a DAX és a CAC 0,8 az FTSE-100 0,9 százalékkal gyengült, elsősorban az elromló amerikai hangulatnak betudhatóan.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 18:42
Fotó:

A befektetők azon aggodalmát, miszerint a hitelpiac megroppanása átterjed más szektorokra is csak növelte az IMF, miután bejelentette, hogy csökkenteni fogja a világgazdasági növekedésre adott előrejelzését. Az esésben élen járt a DaimlerChrysler, a Vinci, és a Commerzbank. A kevés emelkedni tudó részvény egyike volt a Royal Philips Electronics NV, a társaság az árcsökkentések és a felvásárlások jótékony hatására hivatkozva felfelé módosította a profit-előrejelzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK