Ismét gyengüléssel indított a forint

Nem sokkal 9:00 óra előtt gyengülésnek indult a forint a főbb devizákkal szemben.
NAPI, 2012. december 17. hétfő, 08:49
Fotó: Napi.hu

Az euróval és a dollárral szemben 0,2 százalékkal jár gyengébb szinteken a forint a pénteki késő délutáni szinteknék: az eurót 284 forinton, a dollárt 215,85 forinton jegyzik 1,3155 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankot kilenc óra előtt 235,1 forinton jegyezték. Az euró/svájci frank kurzusa 1,2080-nál jár jelenleg.

A jen hétfőre virradóra 20 havi mélypontra gyengült a dollárral szemben az ellenzéki konzervatív Liberális Demokrata Párt (LDP) győzelmét hozó hétvégi választásokat követően. Az LDP egymaga abszolút többségre tett szert, jövőbeni koalíciós partnerével az Új Komeitó párttal együtt pedig a felsőház döntéseinek felülbírálásához elegendő kétharmados többsége lesz a parlamentben.

A piacok az ellenzéki pártok győzelmétől további monetáris enyhítést és gazdaságösztönző intézkedéseket vártak. Abe Sinzó új kormányfő ígéretet is tett "korlátlan" monetáris lazításra a közberuházások növelése révén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

malkom, 2012.12.17 11:49

Azt üzente OV Brüsszelből, hogyha tovább gyengül a forint akkor szerdáig megoldják az ügyet úgy, hogy tíz százalékkal leviszik az árfolyamot januártól. A terheket nem az emberek viselik majd hanem a bankok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.12.17 11:24

Az alpesi tehenet előállítók pénze is gyengül, már megint.

Mi van?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html