Az euróval és a dollárral szemben 0,2 százalékkal jár gyengébb szinteken a forint a pénteki késő délutáni szinteknék: az eurót 284 forinton, a dollárt 215,85 forinton jegyzik 1,3155 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankot kilenc óra előtt 235,1 forinton jegyezték. Az euró/svájci frank kurzusa 1,2080-nál jár jelenleg.

A jen hétfőre virradóra 20 havi mélypontra gyengült a dollárral szemben az ellenzéki konzervatív Liberális Demokrata Párt (LDP) győzelmét hozó hétvégi választásokat követően. Az LDP egymaga abszolút többségre tett szert, jövőbeni koalíciós partnerével az Új Komeitó párttal együtt pedig a felsőház döntéseinek felülbírálásához elegendő kétharmados többsége lesz a parlamentben.

A piacok az ellenzéki pártok győzelmétől további monetáris enyhítést és gazdaságösztönző intézkedéseket vártak. Abe Sinzó új kormányfő ígéretet is tett "korlátlan" monetáris lazításra a közberuházások növelése révén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!