Ismét hozamemelkedés a másodlagos piacon

Minden futamidőre emelkedtek a hozamok a másodlagos állampapírpiacon. Az ÁKK holnap 3 és 15 éves kötvényeket aukcionál.
Ádám Viktor, 2002. május 29. szerda, 16:47

A másodlagos állampapírpiacon az élénk délelőtti forgalom délutánra elcsendesedett, a befektetők mind a vételi, mind az eladói oldalon megjelentek - tájékoztatott az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A hozamváltozás iránya nem módosult, ma is minden futamidőben 8-14 bázisponttal emelkedtek a referenciahozamok. Holnap a 2005/H és a 2017/A államkötvények aukcióit tartja az ÁKK. A meghirdetett mennyiség a 3 éves kötvényből 30 milliárd, a 15 éves kötvényből pedig 15 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK