Ismét hozzányúltak a rubelhez

Az orosz központi bank kedd után csütörtökön is kénytelen volt beavatkozni a rubel védelmében, eltolta a rubel árfolyamsávjának határértékeit, hogy megállítsa a fizetőeszköz további gyengülését.
MTI, 2014. január 16. csütörtök, 09:58
Fotó: Napi.hu

A jegybank csütörtökön azt közölte, hogy ezúttal is 5 kopejkával emelte a határértékeket, 33,25 illetve 40,25 rubelre a dollárból és euróból álló devizakosárhoz képest.

A jegybank automatikusan 5 kopejkával feljebb tolja az árfolyamsáv határértékeit, amint 350 millió dollárnál többet költ devizaeladásra a rubel védelmében.

Tavaly június végén változtattak hosszú idő után először az árfolyamsávon, 31,65-38,65 rubelről indulva. Novemberben hatszor, decemberben nyolcszor, idén eddig már négyszer került sor sávszélesítésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK