Ismét komoly hozamemelkedés a mai állampapír-aukciókon

Az Államadósság Kezelő Központ ma tartotta a 3 és a 15 éves futamidejű államkötvények aukcióját. Az előbbinél 8,86, az utóbbinál pedig 7,14 százalék lett az átlaghozam, ami az előző értékesítésen kialakultnál 29, illetve 31 bázisponttal magasabb.
Ádám Viktor, 2002. május 30. csütörtök, 12:50

A rövidebb lejáratú papírok esetében az ÁKK az eredetileg felkínált 30 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, 8,83-8,90 százalék között szóródó hozamok mellett, több mint kétszeres túljegyzés mellett.
A tizenötéves kötvényeknél is az eredetileg meghatározott 15 milliárdos mennyiség került eladásra, az elfogadott hozamok 7,07-7,20 százalék között voltak, a túljegyzés közel másfélszeres volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK