A gyorsjelentés szerint a javuló eredmény a vagyonkezelői tevékenység erősödésének és a csomagolási üzletág jó teljesítményének köszönhető. Az első félévben az értékesítés nettó árbevétele 17,5 százalékkal 9,629 milliárd forintra csökkent, elsősorban leányvállalati érdekeltségek és gyáregységek eladása miatt. Értékesítésre került a Tu-Plast Kft..ben fennálló többségi részesedés, közel 1 milliárd forintos nyereséggel. Igaz, a második negyedév végéig elhúzódó PMM Budapesti gyáregység értékesítés a negyedévben megközelítőleg 223 millió forint működési veszteséget okozott. Az értékesítés lezárásához további megközelítőleg 159 millió forint egyszeri költség járult. A pozitív pénzügyi eredmény visszatükrözi az elmúlt időszak jelentős hiteltörlesztéseit és az euróval szembeni forintgyengülés kedvező hatását. Erősödött a befektetési tevékenység, a fogyasztói csomagolások beruházási intenzitásának és a vagyonkezelői tevékenység Synergon részvényvásárlásának következtében. A Pannonplast vezetése a társaság eszköz-forrás struktúrájára és Pannonplast részvények árfolyamára tekintettel, továbbá az érvényben lévő vezetői részvényopciós program fedezetéül, a társaság 7,9 százaléknak megfelelő sajátrészvény felett szerzett befolyást. Egy részvényre jutó sajáttőkénk az időszak eleji 3127 forintról, 3229 forintra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!