Ezzel hat év után ismét nyílt kikiáltásos kereskedés folyik a BÉT-en. Emellett devizaszekcióval is bővül a BÉT. Utóbbiban teljes egészében elektonikus kereskedelem folyik, míg a gabonaszekcióban a délelőtti nyílt kikiáltásos kereskedelmet délután az elektronikus üzletkötés váltja. Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke elmondta: a 17 új azonnali és határidős, valamint 3 opciós termékkel bővült a BÉT palettája. Az új szekciók átvétele komoly versenyelőnyt jelent a régiós versenytársakkal szemben, legközelebb ugyanis csak a párizsi börzén lehet hasonló ügyleteket kötni. Szalay-Brzeviczy hozzátette: a bővítés révén a jövőre 50-60 millió forinttal növekedhet a BÉT eredménye. A mai kereskedés megnyitása után az első gabonügylet 24 ezer forintot köttetett, szinte napra pontosan azután, hogy - a tőzsde 1948-as bezárása után - Budapesten a Konzumbank székházában 1989. november 8-án megkötötték az első határidős gabonaüzletet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!