A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatos felügyelési tevékenysége során megállapította, hogy a Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. (Wingholding Zrt.) által a 2016. pénzügyi évről készített és korábban közzétett éves jelentés tartalmi elemeit a kibocsátó legfőbb szerve, a közgyűlés ez idáig nem fogadta el. A Wingholding Zrt. tehát - a vonatkozó jogszabályok előírásai ellenére - jelenleg egyáltalán nem rendelkezik a kibocsátó legfőbb szerve által elfogadott - az éves jelentés részét képező - (konszolidált) éves beszámolóval - írja közleményében a jegybank.

A feltárt jogsértés miatt a megfelelő éves jelentés közzétételéig az MNB mától felfüggesztette a Wingholding kötvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, és a kibocsátót 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. (Tovább vágott az MNB - kevesebb betéttel is beéri.)

Az MNB 2017 májusában emellett az éves jelentését nem a Tpt. által előírt határidőben közzétevő Opimus Group Nyrt.-vel, a Magyar Export-Import Bank Zrt.-vel, a Duna House Holding Nyrt.-vel, az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, az Erste Jelzálogbank Zrt.-vel, a Pannon-Váltó Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-vel és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel szemben figyelmeztetés intézkedést alkalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!