Ismét örülhettek az amerikaiak

Bernanke szavaira mozdultak a tőzsdék.
NAPI, 2012. augusztus 31. péntek, 22:40
Fotó: Napi.hu

 

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének, Ben Bernankénak mai szavaira először hullámvasútba kezdtek a főbb amerikai tőzsdék, ám végül megnyugodva tapasztalták, hogy bár konkrét lépéseket nem jelentettek be, szükség esetén újabb gazdaságélénkítő lépésekre lehet majd számítani. Ez a hír, kiegészülve a reménnyel, hogy sikeresen léphetnek fel az európai adósságválsággal szemben. minden mást felülírt a mai kereskedés során, így végül a Dow Jones ipari átlaga 0,69, a Nasdaq 0,6, a S&P-500 pedig 0,51 százalékos pluszban zárt a hét utolsó napján. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy harmadik hónapja gyarapszanak a tengerentúli tőzsdék

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK