Ismét rekordmagasságban a BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 15 milliárd forintos összforgalom mellett 1,7 százalékos erősödéssel, 21,354 ponton zárt. Legnagyobb értékben a MOL-ra születtek kötések, és szépen izmosodtak a kisebb papírok is, mint az FHB és Synergon.
NAPI Online, 2005. augusztus 2. kedd, 17:21
Fotó:

A BUX-index egész nap a pozitív tartományban utazott, ám egy délelőtti megtorpanást leszámítva a nap végére huszáros rohammal ostromolta meg a 21 300-as határt. A BorsodChem 1,9 százalékkal erősödött.

Az Mtelekom kivételével - amely 1,65 százalékos gyengüléssel 895 forinton zárt - valamennyi részvény árfolyama emelkedett: a MOL kereken három (!) százalékkal, az OTP 2,72 százalékkal, a Richter 0,16 százalékkal. Ugyanakkor a Richter szektortársa az Egis 0,4 százalékos mínuszban, 20 915 forinton állapodott meg.

A nap nyertesei az FHB és a Synergon voltak, amelyek papírjai 4,64, illetve 4,5 százalékkal erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK