Ismét rekordot döntött a Dow Jones és az S&P 500

Gyorsan emelkedésre váltottak a nyitáskor még enyhén csökkenő indexek a New York-i tőzsdén szerdán: a technológiai vállalatoknak köszönhetően ismét megdöntötte napközbeni rekordját a Dow Jones, valamint az S&P 500-as mutató is.
MTI-Eco, 2016. december 7. szerda, 20:37
Fotó: Reuters

Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 19 479,56 ponton állt, 1,18 százalékkal nőtt. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,86 százalékkal, 2231,30 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,64 százalékkal, 5367,38 pontra kúszott fel.

Az S&P 500 indexet alkotó tizenegy szektor közül kilenc almutatója emelkedett, a nap nyertese az ingatlanipar, amelynek almutatója 1,2 százalékkal emelkedett. A technológiai vállalatok árfolyama már a negyedik egymást követő napon nőtt, a szektor alindexe 0,56 százalékkal ment feljebb.

Rossz napjuk volt viszont a gyógyszeripari papíroknak, miután az Egyesült Államok elnökévé megválasztott Donald Trump azt mondta egy interjúban, hogy a gyógyszerárak csökkentését szeretnék elérni. A Nasdaq biotechnológiai alindexe 3,1 százalékkal csökkent, az érintett legnagyobb vállalatok közül például a Pfizer árfolyama 2,49 százalékkal, a Johnson & Johnsoné 1,98 százalékkal, a Mercké pedig 1,59 százalékkal esett. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára csökken.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj februári szállításra hordónként (159 liter) 53,52 dollárba került, 41 centtel, 0,76 százalékkal esett az ára az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára januári szállításra hordónként 63 centtel, 1,24 százalékkal, 50,30 dollárra süllyedt.

A dollár 0,33 százalékkal erősödött az euróhoz képest, 1,0756 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a bankközi devizapiacon. Az arany unciánkénti ára februári szállításra 0,59 százalékkal, 1177,05 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK