Ismét száguld Ázsia

Kedd óta folyamatosan emelkednek az ázsiai mutatók, Koreában és Szingapúrban erre a Fed deviza-swap ügylete is rásegít.
NAPI Online, 2008. október 30. csütörtök, 09:25
Fotó:

A japán Nikkei 225 és a hongkongi Hang Seng csaknem 10 százalékkal erősödött csütörtökön, míg a Fed swapügylet haszonélvezői országának indexei, a koreai KOSPI 12 százalékot, míg a szingapúri Straits Times Index 8,4 százalékkal ugrott meg - írta a Reuters.

A japán indexet a gyengülő jen mellett az exportra termelő cégek árfolyamainak erősödése húzta fel, valamint az amerikai és kínai után a Bank of Japan hasonló döntésére irányuló várakozások hajtották. A legfőbb nyertesek a 10 százalék felett emelkedni tudó Kyocera, Honda, Mitsubishi, illetve a Kawasaki Kisen teherszállító társaság voltak.

Mindeközben Hongkongban a kereskedés félidejében már közel 11 százalékkal hasított a Hang Seng. Az emelkedésben az energetikai cégek és bankok papírjai járnak az élen. A legnagyobb kínai nyíltvízi olajfinomítója a CNOOC 17,8 százalékot erősödött, míg az HSBC 7,1-et, szépítve szerdai 4 százalék feletti esésén. Az óriási hitelállománnyal rendelkező cement gyártó China National Building Materials pedig nagymértékben, 42,5 százalékot erősödött a kínai jegybank kamatvágását követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK