Ismét zöldben fejezte be a napot Amerika

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i tőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. július 22. péntek, 22:56
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 53,56 ponttal, 0,29 százalékkal, 18 570,79 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 9,86 ponttal, 0,46 százalékkal erősödött, és 2175,03 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 26,26 ponttal, 0,52 százalékkal lett magasabb, és 5100,16 ponton zárt.

Ahogy az év nagy részében, most is elsősorban a technológiai és a telekom papírok húzták föl az S&P 500-as indexet és a Nasdaq mutatót. Két telekom-óriás, az AT&T és a Verizon részvényei is több mint 1 százalékkal nőttek, úgyszintén a Yahoo és a Microsoft papírjai. A Dow Jones nyereségét mérsékelte, hogy a piacok csalódást keltőnek ítélték a General Electric negyedéves eredményét.

Az S&P tíz fő szektorából csak az ipari részvények csökkentek, 0,4 százalékkal. Az ipari szektor gyenge eredményei a gazdaság általános helyzetét illetően is aggodalmat kelthetnek a piacokon - mondta Andre Bakhos, a New Jersey-i székhelyű Janlyn Capital ügyvezető igazgatója.

Az S&P és a Nasdaq megszakítás nélkül a negyedik, a DJIA zsinórban a harmadik héten végzett nyereséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK