A 6,5 milliárd euró értékben eladott állampapírok átlagos hozama 2,9 százalékra zuhant az azonos lejáratú kincstárjegyek egy hónappal korábban tartott aukcióján kialakult 3,67 százalékról. A szerdai értékesítés során az olasz állampapírokra a kereslet közel duplája volt a kínálatnak.

A hozamcsökkenést a szakértők azzal hozták összefüggésbe, hogy az Európai Központi Bank (EKB) vásárolni kezdte az ország adósságpapírjait a másodlagos piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!