A Mol úgy értelmezi, hogy a Surgutneftegas a Mol részvényeket vonzó pénzügyi befektetési lehetőségnek tartja, ugyanakkor szeretné egyértelműen kifejezni, hogy változatlanul saját stratégiáját kívánja folytatni, melynek célja a részvényesi értékteremtés és a Mol-csoport fenntartható növekedésében érdekelt más jelentős érintett felek érdekeinek védelme.
A Mol közleménye szerint a jelenlegi helyzetben az értékteremtés fő hajtóerejének az INA-val való együttműködés elmélyítését tartják. Az így létrejövő
megnövekedett vállalatcsoport együttes működtetése a Mol számára lehetőséget teremt egy nagyobb eszközportfolió optimalizálására, a mérethatékonyságból, a rugalmasabb működésből és a közös tudásból adódó előnyök kiaknázására.
A múltban különböző vállalatokkal folytatott megbeszélések során a Mol mindig egyértelműen kifejezte, hogy a stabil, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést kínáló partnereket részesíti előnyben. A Surgutneftegas és a Mol között nem volt és jelenleg sincs sem stratégiai, sem üzleti kapcsolat, és ennek megfelelően nem értelmezhetők a Surgutneftegas szándéka. A Mol Igazgatósága a Surgutneftegas-t pénzügyi befektetőnek minősíti, és így a két
pénzügyi részvényese közötti tranzakciót nem kívánja kommentálni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!