Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

400 forint fölé emelkedett hétfőn az euró ára. A dollárral szembeni történelmi mélypont már reggelt megvolt, délután már tartósan 382 fölött volt a jegyzés.

Az euróval szemben délelőtt még 399,5 forintról visszaesett a keresztárfolyam 397,5 forint alá, de délután újabb gyengülési hullám rázta meg a magyar valutát. A 400-as lélektani határt a kora délutáni órákban vitte át a forint. 

További gyengülésre számítanak

"Pénteken ismét közel járt a 400 forintos szintek áttöréséhez az euró/forint árfolyama, azonban kedvező sajtóhírek érkeztek, miszerint egyre közelebb lehet az EU-s támogatásokkal kapcsolatos megegyezés. Sokat ugyanakkor nem tudott erősödni a magyar deviza, konkrét fejlemények nem érkeztek az EU-s pénzek kapcsán, így ma reggel is 399 körül jár az euró árfolyama, amin a kedvezőtlen nemzetközi hangulat sem segít" - közölte a KBC Equities szakértője.

"Hamarosan a 400 forintos szintet tesztelheti az euró-forint árfolyama. Az elmúlt napok során ismét közeledett az euró-forint árfolyama a 400 forintos lélektani szinthez. Támasz 390 forint közelében látható. A dollár-forint árfolyama a 380 forintos szintet törhet át" - tette ehhez hozzá az Equilor elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!