Londonban igen jól szerepeltek a bányaipari cégek részvényei. Az élen az Xstrata papírjai jártak, a nettó profit 60 százalékos emelkedése nyomán több mint 5 százalékkal ugrott meg az árfolyam. A felfelé kúszó olajárat követve az olajszektor papírjai szintén a nyertes oldalra kerültek. A HBOS bank részvényei a legnagyobb vesztesek táborát erősítették, egy brókercég leminősítésének köszönhetően. A párizsi börzén nagy elánnal drágultak a szórakoztatóelektronikai termékeket is gyártó Thomson részvényei, a piac ugyanis azt reméli, hogy a társaság hamarosan felvásárlási célpont lehet. Frankfurtban a DAX harmincas kosarának komponensei közül az MAN AG részvényei drágultak a leginkább, több mint 4 százalékkal. A másik végletet a Volkswagen-részvények képviselték. Az autógyártóval kapcsolatban olyan hír látott napvilágot, ami szerint kétséges a társaság vezérigazgatójának jövőbeli pozíciója. A Wall Street Journal beszámolója szerint a cég elnöke közölte, hogy a VW felügyelő bizottsága megosztott abban a kérdésben, hogy meghosszabbítsák-e Bernd Pischetsrieder szerződését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!