A Morgan Stanley egyenlő súlyozásúra értékelte fel az európai bankpapírokat a korábbi alulsúlyozotti besorolásról, míg az UBS részvényeit felülsúlyozottra minősítette a korábbi tartásról. Bár nem hiszünk mindannyian a bikapiac erejében, megérzésünk, hogy az Európai Unió és az IMF által összeállított csomag kötvénytulajdonos- illetve hitelbarát, ami idővel segíteni fogja a bankokat, hogy csökkentsék finanszírozási költségeiket - közölte a brókercég. A UBS hitelt érdemlő szerkezetalakítást hajt végre, és a bankra pozitív hatással van az amerikai hitelezés fellendülése és az ázsiai növekedés, míg az eurózóna történéseinek kevésbé van kitéve - indokolták vételi ajánlásukat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!