Itt a jó hír - hamarosan visszakapaszkodhat a forint

Bár reggelhez képest kicsit gyengült a forint árfolyama, hosszú távon erősödhetünk a karácsonyi visszaesés után.
NAPI, 2012. december 27. csütörtök, 09:26
Fotó: Napi.hu

Amíg csütörtök reggel fél kilenckor 292,8 forinton jegyezték az eurót, addig fél tíz előtt már 294,25-ön kötöttek üzleteket. Nincsen nagy forgalom, bár egy-két ügyfél ad megbízást, nagyobb árfolyam volatilitásra ma nem számíthatunk - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Mint mondta nagy kilengést nem is várnak a két ünnep közötti időszakban, hiszen fontosabb hírek nem várhatóak, maximum az Egyesült Államokból, hogyha nem sikerül megállapodni a fiscal cliffről.

Mindennek megfelelően a forint várhatóan erősödni fog a jelenlegi szintjéről, hiszen megmaradtak azok az erők is (folyó fizetési mérleg, az állam viszonylag jó finanszírozási helyzete), amik eddig is erősítették a hazai fizetőeszközt - mondta Földi.

Csütörtök délelőtt fél tízkor egy dollárért 221,5, egy svájci frankért 243, egy angol fontért 357,7, a japán jenért pedig 2,5874 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2012.12.27 14:04

@stempli: Ma államkötvény kibocsátás is volt, amely ilyenkor forint vételt is generál, ha sok külföldi vásárol. Valószínűleg ez meg is látszik majd a mai napi forint mozgásba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stempli, 2012.12.27 12:25

@meszi9: hát igen. ez egyelőre még elég backtest szagú erősödés...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2012.12.27 11:32

Forint short trendben mozog,a short trend minden szabálya szerint,attól függetlenül, hogy szinte nulla a forgalom. Jelentős shortos momentumokkal,miközben a vissza korrekciók kicsik,erőtlenek. Jelentősebb szint, ami trendfordulóra kényszeríthetné EUR-ban 299Ft körül van. Bár két spike-osabb napból lehet látni, hogy 295-ön már állnak vevők. De forint erősödésre inkább a 288 szint letörése után tennék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html