Itt a jóslat: vörösbe borul Európa

Az előző napi nagy nyereségek után csekély elmozdulással, némi csökkenéssel nyithatnak kedden a főbb európai értékpapírpiacok.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 5. kedd, 08:15
Fotó: Shutterstock

A határidős indexjegyzések alapján a londoni és a frankfurti FTSE-100 és DAX indexek néhány pontos csökkenéssel kezdhetik a keddi kereskedést, a párizsi CAC-40 pedig 0,1 százalékkal gyengül.

Kedden a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet teszi közzé az euróövezet és a nagyobb tagállamok szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexeit októberre vonatkozóan - írja az MTI.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat az októberi euróövezeti kiskereskedelmi forgalom alakulását jelenteti meg.

Hétfőn nagy nyereséggel zártak az európai tőzsdék: az euróövezet EuroStoxx50 index 1,32 százalékkal, a pán-európai Stoxx 600 index 0,91 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,97 százalékkal csökkent.

Frankfurtban 1,53 százalékkal, Párizsban 1,36 százalékkal emelkedett a vezető tőzsdeindex, London 0,53 százalékkal zárt magasabban. Madrid 1,23 százalék, Milánó 1,15 százalék nyereséget ért el.

Az erősödést az építőipari és nyersanyagipari részvények vezették hétfőn, mutatójuk több mint másfél százalékkal emelkedett. Nagy nyereséget értek el az autóipari és vegyipari részvények is. A tőzsdén képviselt minden gazdasági ágazat mutatója erősödött hétfőn a technológiai cégek kivételével.

Az olajár kissé csökkent, a Brent 0,13 százalékkal hordónként 62,37 dollárra, a WTI 0,09 százalékkal 57,42 dollárra.

Az euró/dollár árfolyam és az arany ára alig változott. Az eurót 0,01 százalékkal jegyezték gyengébben az európai piacok nyitása előtt másfél órával 1,1865 dolláron, az arany ára pedig 0,02 százalékkal 1277,50 dollárra csökkent unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK