BUX
36940

Itt a lista, ezeket a cégeket venné a guru!

David Einhorn, a pénzügyi intézményekre kiépített short pozícióival nagyot kaszáló Greenlaight Capital vezetője nem csak pesszimista tud lenni, vannak olyan részvények, amelyekben nagy fantáziát lát.

NAPI, 2010. december 7. kedd, 11:33

Einhorn a CNBC-vel osztotta meg véleményét néhány amerikai részvényről, közöttük nem egy ígéreteset talált. Első helyen a Sprintet említette, amely a Nextel akvizíciót követően majdnem csődbe ment. Egy igazi katasztrófa volt ez a cég, a Nextel akvizíció majdnem kicsinálta őket - mondta Einhorn. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy túlvannak a nehezén, s egy igaz fordulat következhet a cégnél. A részvények értéke az elmúlt négy évben kevesebb, mint harmadára csökkent. Einhorn szerint a cég előnye lehet a versenytársakkal szemben, hogy szolgáltatások szélesebb skáláját kínálja, leginkább az okostelefonok számára. Itt a lehetőség, hogy a cég növelje piaci részesdését - mondta.

Kedvezően ítéli meg a Vodafone kilátásait is a szakember, ráadásul a cég birtokában van a Verizon is. A Vodafone jó és széles portfolióval rendelkezi Európában is, s ott is nyertesként jöhet ki az ügyfelekért folytatott küzdelemből.

Az Apple részvényeit is kedvezően ítéli meg. Vegyél egy Apple terméket, s máris meg akarod venni a következőt - foglalta össze mondandóját a cégről. A gyerekek is Apple termékeket akarnak vásárolni. A részvénnyel azonban óvatosan kell bánni, hiszen a cég jó teljesítménye már eléggé be van árazva a papírba. Ugyanakkor a piac továbbra is díjazhatja a cég szereplését.

Jó vételi lehetőséget lát a Pfizer részvényeiben, amelyet egyik termékének kifutása miatt büntetnek jelenleg a befektetők. Azonban ha a sztori kifut, majd rá fognak jönni, a cég még mindig képes jelentős jövedelemtermelésre.

Einhorn alapja a legnagyobb vételi pozícióval az arany piacán rendelkezik. Úgy véli, már árupiaci termékekben is nagy a valószínűsége a buborék kialakulásának, amely a Fed kvantitatív lazítási politikájának következménye. Ugyanakkor shortolja a hitelminősítő részvényeket, a Moody's-t és a McGraw Hillt.