A portfolio.hu által készített konszenzus szerint az elemzők 164,1 milliárd forint negyedéves tisztított eredményre számítottak.

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi gyorsjelentés szerint az olajkonszern idei első negyedéves, újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDÁ-ja 27,5 százalékkal több az előző negyedévben elért 139,6 milliárd forintnál - írja az MTI.

Az értékesítés nettó árbevétele 955,3 milliárd forint volt az első három hónapban, amely 37 százalékkal magasabb a 2016. első negyedévi 697,2 milliárd forintnál.

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint kiválóan kezdődött az év, minden üzletág növekedett, és maximálisan kihasználta a cég a külső környezet által nyújtott lehetőségeket. Elmondta azt is, hogy az első három hónap eredményei erős alapot teremtettek ahhoz, hogy a cég az év hátralévő részében megvalósítsa a Mol 2030 stratégia egyes célkitűzéseit, valamint elérje a legalább 2 milliárd dolláros EBITDÁ-t.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!