Itt az egyezség, megköthetik az évszázad üzletét

A Bayer közleménye szerint sikerült megegyezniük a Monsanto menedzsmentjével, így az elfogadja a cég megemelt vételi ajánlatát. A 66 milliárd dolláros ügylet az eddigi legnagyobb felvásárlásként vonulhat be a könyvekbe.
Napi.hu, 2016. szeptember 14. szerda, 14:46
Fotó: Reuters

Hosszas huzavona után a jelek szerint végül sikerült megegyezniük a feleknek az eddigi legnagyobb értékű felvásárlási történetben.

A Bayer közleménye szerint a Monsanto elfogadta a német társaság megemelt, részvényenként 128 dolláros készpénzes vételi ajánlatát. Az ügylet a tervek szerint 2017 vége előtt zárulhat le, s a felek hajlandóak mintegy 2 milliárd dolláros díjat fizetni a versenyhatósági eljárások keretében - írja a Reuters.

Az ügylet létrejöttére a jelek szerint nem nagyon számított a piac, a Monsanto részvényei még az első, 122 dolláron megtett ajánlatot követően sem emelkedtek 116 dollár fölé, most piacnyitás előtti egyelőre csak 107 dollárig drágultak. Az első nem hivatalos megkeresés a Bayer részéről májusban érkezett a vetőmaggyártó óriásra, akkor 122 dolláros árfolyamon, ezt emelte később a német cég 125 dollárra, majd most 128-ra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK