Kilengésekkel reagáltak a tőzsdezárás utáni kereskedésben az Alcoa részvényei az alumínumióriás gyorsjelentési szezont megnyitó, vártnál jobb negyedéves számaira. A normál kereskedési időt még 1,4 százalékos plusszal zárták a papírok, majd az adatok nyomán 2 százalékos ugrás következett, hogy azután mindez 0,4 százalékos süllyedésbe forduljon - tudósított a Marketwatch.

A társaság beszámolója szerint a második negyedévben 5,85 milliárd dollár forgalmat ért el az egy évvel korábbi 5,96 milliárdot követően. Ez megfelelt a várakozásoknak, a részvényenkénti 7 centes profit viszont eggyel jobb volt a prognosztizáltnál. Az április-júniusi időszakot 119 millió dolláros nettó veszteséggel zárta, főként egyszeri tételek miatt. Ezeket kiszűrve 76 millió dollár lett a profit.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!