Itt az ideje mindent eladni?

A jelenlegi árfolyamszinteken inkább eladás ajánlott a magyar részvénypiacon a vezető részvények esetében, amennyiben valaki hisz az elemzői célárakban. E szerint ugyanis a BUX egy év múlva a jelenleginél alacsonyabb szinten lesz.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 06:30

A válság megmutatta, semmit sem érnek az elemzői várakozások - hangzik el sokszor a magyar tőzsdei befektetők körében. Erre azonban alaposan rácáfol lapunk tavaly decemberben készített cikke, amelyben azt latolgattuk, miként változhat az idén a BUX index (Napi, 2008. december 6.) az elemzők éves célárai alapján.

Akkor azt írtuk, hogy amennyiben igazuk lesz az elemzőknek, egy éven belül ismét 20 ezer pont közelébe emelkedhet a vezető index. A szerdai nappal ez a jóslat gyakorlatilag teljesült, hiszen az index ennél magasabban, 20 000 pont felett is járt.

További részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK