Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akár 20 százalékos aranyár emelkedés is jöhet a közeljövőben, legalábbis így véli Sean Hyman, az Ultimate Wealth Report szerzője. A CNBC-nek adott interjújában a szakértő úgy vélte, hogy nem is az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos huzavona az, ami felfelé hajthatja a nemesfém árfolyamát, hanem az új Fed elnök személye lehet arra a garancia. Mint ismert, Obama elnök Janet Yellent nevezte meg a hamarosan távozó Bernanke utódjának a Fed élén. Yellen alatt szerinte megmarad a Fed rendkívül laza monetáris politikája, s szerinte ez középtávon felfelé nyomja majd az inflációs várakozásokat.

Az arany most egy természetes korrekciós fázisban van a sokéves felfelé menetet követően - fejtette ki a szakértő. Az elmúlt hetek bizonytalansága közepette - amely az amerikai költségvetéssel kapcsolatos huzavona miatt alakult ki - a nemesfém árfolyama nem szakadt el az 1280-1320 dolláros sávtól. Ez meglehetősen furcsa reakció volt, ha néhány hete megkérdeznek, hogy mit várnék az aranytól egy ilyen környezetben, egyértelműen az emelkedésre szavazok - mondta Gaurav Sodhi, az Intelligence Investor szakértője a CNBC-nek.

Hyman szerint az arany alulteljesítésének a többi menedék eszközzel szemben hamarosan vége szakadhat, s akár egy 1500-1600 dollárig tartó emelkedés sem elképzelhetetlen.

Az arany árfolyama
Kép: Alfatrader

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!