Itt az orosz szankciók újabb áldozata

A második legnagyobb orosz bank kivonulhat a londoni tőzsdéről, és Ázsiában kereshet hiteleket.
Napi.hu, 2014. november 10. hétfő, 11:58

Andrej Kosztyin, a VTB, a második legnagyobb orosz bank vezérigazgatója közölte: kivonulhatnak a londoni tőzsdéről, és már folynak tárgyalásaik egy hitelfelvételről egy ázsiai börzén keresztül.

A bankvezér a TASZSZ-nak nyilatkozva elmondta: remélik, sikerül megállapodniuk Londonnal, hogy enyhítsenek az amerikai szankcióknál is súlyosabb feltételeket állító szabályaikon, de ha ez nem sikerül, otthagyják a tőzsdét.

Ugyanakkor ázsiai tőzsdéken keresztül folyik az előkészítése egy hitelfelvételnek. Kosztyin következő akcióik lehetséges helyszíneként a japán és a sanghaji börzét említette, ezek közül a kínai az esélyesebb. Alekszej Uljukajev orosz gazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy a kormánynak támogatnia kellene a nyugati szankciókat megszenvedő bankot, azonban a VTB vezérigazgatója szerint erre nem lesz szükségük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK