Itt az újabb forintgyengülési hullám!

A csütörtökihez képest gyengült a forint pénteken, és a délelőtti szintekhez viszonyítva is csak átmenetileg tudott korrigálni.
NAPI, 2010. november 5. péntek, 17:12
Fotó:

Az euró árfolyama 275 forint közelében tetőzött pénteken, amivel hazai deviza a dollár erősödésével párhuzamosan gyengülő régiós fizetőeszközöket is alulteljesítette. A svájci frank érintette a 203 forintos szintet, amiben közrejátszott, hogy az alpesi deviza gyengült az euróval szemben.

Utóbbi hátterében az állt, hogy a UBS azt tanácsolta ügyfeleinek, kezdjenek euróeladásokba a frankkal szemben, mert az eurózóna perifériáján lévő országok - köztük Írország - állampapírhozamainak emelkedése a közös fizetőeszköz gyengülését okozhatja. A svájci bank szerint az euró 1,29 frankig eshet, illetve nincs kilátás arra, hogy 1,3870-re emelkedjen. (A napokban még 1,37 környékén járt a keresztárfolyam.)

Délután csak kismértékű és jobbára átmeneti korrekciót hozott az, hogy az Egyesült Államokban a vártnál jobb munkaerőpiaci adatok láttak napvilágot.

Az euró egysége öt óra tájban már újra 274 forintnál járt, a dolláré 195, a svájci franké pedig 203 fölé emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK