Megdőlt a korábbi rekord. Pénteken délelőtt hirtelen gyengülni kezdett a forint. Az euró ára 339,23-ig emelkedett.

Történelmi mélypontjára január 26-án esett a magyar fizetőeszköz, akkor megjárta a 338,76-os szintet is.

Szakértők szerint hamarosan 360 forint lehet egy euró.

A dollárral szemben is 0,5 százalékot gyengült a forint pénteken délelőtt, a zöldhasú árfolyama 309,42 forintnál is járt.

A svájci frank jegyzése 317,06 forintig szalad, ez 0,4 százalékos elmozdulásnak felelt meg.

Eközben a dollár 0,2 százalékot erősödött az euróval szemben, a devizapár kurzusa 1,0955-nél mozgott, áttörve ezzel az 1,10-es lélektani határt.

Most elsősorban a régiós kamatemelési várakozások miatt romló relatív pozíciónk, illetve a dollár erősödése tesz keresztbe a magyar devizának a Portfolio.hu szerint.

A régiós devizák is gyengültek az euróval szemben, az elmozdulások 0,2 százalék körüliek.

Az euró/lengyel zloty jegyzése 4,2488-ig, az euró/cseh korona kurzusa 25,0572-ig, míg az euró/román lej árfolyama 4,7657-ig ment el.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!