Megjelentek az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján a Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP) és a Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) új ajánlatai. A hároméves kötvény 2022 szeptemberében jár majd le, és az infláció mértékén túl évente 1,4 százalékos kamatot fizet majd, a kezdő kamata így 4,2 százalékos lesz.

Az ötéves PMÁP 1,7 százalékkal fizet magasabb kamatot az átlagos inflációnál, vagyis 4,5 százalékos kezdő kamattal indul. A lejárata 2024 szeptemberében lesz. Mindkét kötvényből 100-100 milliárd forintnyit tervez kibocsátani az állam. Fontos újdonság, hogy kamatadó ezeknek a papíroknak a kamatát már nem terheli.

PEMÁP-ból 200 millió eurónyit hirdetett meg az állam, az eurós állampapír 1 százalékponttal fizet magasabb bónuszt az euróövezeti inflációnál, a kezdőkamat 1,4 százalékos. Az eurós lakossági kötvény 2022 decemberében jár majd le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!