Az elmúlt tizenegy hónapban jelentős mennyiségű muníciót halmozott fel mindkét fél, amit várhatóan nem is lesznek restek elpufogtatni. A szavazatok többségét igénylő kérdések esetében minden bizonnyal érvényesülhet a Mol menedzsmentjének akarata, így - hiába például a nagy intézményi befektetőknek tanácsot adó ISS Proxy ezzel ellentétes javaslata - minden bizonnyal újraválasztják Hernádi Zsoltot, a vezetés megkapja a jogot a további sajátrészvény-vásárlásokhoz és a többség rábólint a részvénybevonásra is. A legkritikusabbnak talán nem is a hivatalosan a közgyűlés napirendjére felvett kérdések ígérkeznek, hanem azok az OMV által megtárgyalni kívánt pontok, amelyeket végül az igazgatóság elutasított. Az osztrákok minden bizonnyal ezúttal is vitatni fogják a kölcsönadott részvénycsomagokkal történő szavazás jogosságát. Piaci pletykák szerint előadódhat olyan helyzet, amikor valamelyik csoport a közgyűlés félbeszakítását javasolja majd, amit meg is szavaznak, hogy legyen idő a színfalak mögötti egyeztetésre. Bármilyen döntéseket hoz is azonban a közgyűlés, szinte kizárt, hogy azokat véglegesnek lehessen tekinteni, az összecsapás ugyanis szinte bizonyos, hogy különböző bíróságokon folytatódik majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!