EURUSD

Ismét gyengülni kezdett a zöldhasú az euróval szemben az elmúlt héten, miután az amerikai kormányzat leállása következtében késve érkező-, és a várakozásoktól elmaradó foglalkoztatottsági statisztikák ismét ráerősítettek azon befektetői vélekedésekre, amelyek szerint a Fed idén már nem kezd szigorításba; tehát nem csökkenti majd a kötvényvásárlási műveleteinek havi 85mrd dolláros keretösszegét.

Így bár a lassan túlvettségről beszámoló RSI ebben az esetben is óvatosságra int bennünket; nem kizárva egy esetleges negatív korrekció lehetőségét, valószínűsíthető, hogy rövid távon lehet még tere a dollár gyengülésének; így felfelé első körben az emelkedő csatorna felső (1,3860-nál található) trendvonala jelenthetne megállót a kurzus számára, míg a következő kiemelt ellenállást az 1,40-es szint jelenthetné a későbbiekben.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Apple

Míg a befektetők az elmúlt héten a társaság által bejelentett új asztali- és táblagépeknek örülhettek; a hétfői kereskedés sem múlik el izgalmak nélkül, miután az Apple a tengerentúli piaczárás után publikálja majd gyorsjelentését. Így bár az igazi izgalmakat a nemrég bevezetett új termékek- valamint a karácsonyi szezon megnövekvő kereslete által húzott utolsó negyedév tartogathatja majd, azonban a piaci szereplők égnek a vágytól, hogy megtudják, miként teljesített a számítógép-gyártó a harmadik negyedév folyamán.

A szeptemberi negatív korrekciót követően töretlenül emelkedő Apple részvények a lélektani 500 dolláros szint visszafoglalását követően több kiemelt ellenállást is maguk alá gyűrtek. Azonban a heti bázison is meghatározó 530-as ellenállás közelében egyelőre kifulladni látszott a lendület, míg a rövid távú túlvettségről beszámoló indikátorok szintén óvatosságra intenek bennünket. Amennyiben az emelkedés folytatódna, az 530-as szint áttörése esetén elméletben további tér nyílhatna meg az erősödés előtt; míg lefelé az 513-as szint és a rövid távú emelkedő trendvonal jelenti az első fontos támaszokat.

Apple
Kép: Admiral Markets

GBPJPY

Kaphat-e újabb lendületet a jen gyengülése az angol fonttal szemben? Bár a devizapár az október első felében mutatott masszív negatív korrekciót követően a 155-155,40-es támasz-zónából fordulva ismét emelkedni kezdett, a kurzusnak egyelőre nem sikerült maga alá gyűrnie a 159,35-ös ellenállást. Az elmúlt héten újra az emelkedő trendvonal visszatesztelését láthattuk; így míg lefelé a későbbiekben a (lilával jelzett) trendvonal és a 21-napos mozgó által határolt tartomány megerősített támaszt jelenthet; addig a lehetséges emelkedés útjában a már említett 159,35-ös ellenállás, majd a 160-as szint állhat majd.

GBPJPY
Kép: Admiral Markets

EURUSD, Apple, GBPJPY - technikai elemzés 2013.10.28.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!