A csütörtök esti 267,85 után péntek reggel az euró/forint 268 fölötti szintekről indult, ám innen hamarosan erősödésnek indult a magyar deviza. Délelőtt az euró/forint 266 forint alatt is járt, de összességében viszonylag szűk sávban mozgott pénteken. A 266,50 forintos átlagtól plusz-mínusz 70 fillérrel lengett ki a kurzus, vagyis túl nagy érdeklődés nem volt tapasztalható a piacon - mondta el Kolba Miklós, az ING deviza üzletágának vezetője. A dollár irányából némi izgalmat okozott a délutáni amerikai GDP-adat, ami a vártnál kisebb visszaesést mutatott a második negyedben. A biztató adat hatására a dollár gyengülni kezdett, az euró/dollár 1,42-ig jutott. Bár a dollár/forint 188 alá csökkent a reggeli 190 fölötti szintekről, ám az euró/forintban csak kevéssé érvényesült a hatása. Az amerikai adat az összes feltörekvő devizának jót tett, mivel a kockázatvállalási kedv növekedésével az irántuk megmutatkozó kereslet is bővül. Délután egy euró 266,50/70 forintot, egy dollár körülbelül 188 forintot, egy svájci frank pedig közel 175 forintot ért Budapesten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!