Izmos Dow-rally a héten, csinos bukta a hónapban

Zárásra csökkent a tengerentúli tőzsdeindexek előnye, a Nasdaq Composite ráadásul visszacsúszott a piros tartományba.
NAPI Online, 2007. december 1. szombat, 10:26
Fotó:

Vegyesen zártak pénteken a vezető New York-i részvényindexek. Bár a Fed elnökének szavai tovább erősítették a kamatcsökkentési várakozásokat, a Dell árfolyamzuhanást hozó profitfigyelmeztetése óvatosságra intette a befektetőket.


A DJIA 0,5 százalékkal 13 372 pontra emelkedett, amivel heti előnye 2,9 százalékra nőtt - ez az év harmadik legerősebb hete volt az index számára, ám a november hónap folyamán így is 4 százalékot veszített. A Nasdaq Composite pénteken 2661 ponton zárt, ami 0,3 százalékos napi gyengülés eredményeként jött létre - a heti plusz 2,4, a havi mínusz pedig 6,9 százalékra rúgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK