A Reuters csoport többségi tulajdonában lévő Instinet és az Island együtt a legnagyobb alternatív kereskedési rendszert alkotják majd az USA-ban, amelynek forgalma több mint ötöde lenne a Nasdaq-énak. A két érintett cég mindazonáltal nem erősítette meg az újság értesüléseit. Az újság úgy tudja, hogy az Instinet amely mintegy 800 millió dollár készpénzzel rendelkezik rendkívüli osztalék fizetésre készül. A jelenlegi Instinet részvényeseket érintő kifizetés részvényenként egy dollárt, összesen 250 millió dollárt jelent majd. A Reuters a részvények 83 százalékával rendelkezik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!