Az arany ára rekordszintre emelkedett, már a negyedik egymást követő napon volt történelmi csúcson.  Elemzők szerint Amerika emelkedéssel kezdhet a keddi gyengülés után.

Tokióban a Nikkei 1,4 százalékos emelkedéssel közel féléves csúcson, 9 830,52 ponton zárt. A szöuli Kospi 1,05 százalékos erősödéssel végzett, a hongkongi Hang Seng 1,05 százalékkal, a sanghaji összetett mutató 0,59 százalékkal esett. Indiában, Szingapúrban, Indonéziában és Malajziában is emelkedtek az indexek.


Az amerikai határidős indexek felfelé indultak szerda reggel: a DJIA 0,10 százalékkal, az S and P 0,12 százalékkal, a Nasdaq 0,11 százalékkal erősödött. Kedden a DJIA, az S and P és a Nasdaq Composite, 0,53-0,81 százalékos csökkenéssel zárt.


Szerda reggelre az olaj ára 86 dollár közelébe csökkent, mert Kínában a múlt hónapban visszaesett a kőolajimport. Kora reggelre árnyalatnyit erősödött az euró a dollárhoz képest: egy euró 1,3777 dollárt ért, kedden későn 1,3772 dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!