"Bár az elmúlt fél órában kisebb forintgyengülést tapasztaltunk, a szint hamar visszaállt a 249,20/50-es szintre" - mondta Misik Sándor, a Hamilton kereskedője nem sokkal fél öt előtt. "A piac alapvetően kivár, a holnapi államháztartási makroadatok befolyásolhatják a forint árfolyamát, de jóslásokba nem szeretnék bocsátkozni" - tette hozzá a kereskedő. Az euró dollárkurzusa 1,1950-en stagnált. Az Európai Központi Bank, illetve a Bank of England holnap dönt az alapkamatokról. A Hamilton elemzői arra számítanak, hogy mindkét bank monetáris tanácsa változatlanul hagyja az alapkamat mértékét. Tegnap a török jegybank interveniált a török líra erősödése, így a gazdaság túlhevülésének megakadályozása érdekében, miután a török csatlakozási tárgyalások megindulásának hírére 3 százalékot erősödött a török líra a dollárral szemben. A beavatkozás után 1 százalékkal gyengült a török líra a dollárral szemben: jelenleg egy dollárért 1,3550 lírát adnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!