Jaksity György akkor távozna posztjáról, ha a börze igazgatósága számára elfogadthatatlan irányba kénytelen elvinni a tőzsdét. A szakember akkor is lemondana - még ha a többségi tulajdonos nem is rendelkezne az elmozdításához szükséges 75 százalékkal -, ha a fő részvényes egyértelműen megfogalmazza, hogy mással szeretne dolgozni. A felügyelőbizottság és az igazgatótanács tagjai hasonló állásponton vannak, de testületileg nem tudnak lemondani. A maga nevében mindenki jelezte, hogy a békés átmenet érdekében hajlandó távozni. A tulajdonos konzorcium nem tette még világossá, mit szeretne: Jaksity nem kapott sem olyan jelzést, hogy a régi menedzsmenttel dolgoznának tovább, sem olyat, hogy a jövőbeni együttműködést még meggondolják, de nemleges értesítés sem érkezett. A tőzsdefőnök szerint a jelzés elmaradásának nyilván meg van az oka. A szakember arra számít, hogy a börze közgyűlésén minden vezető lemond eddigi tisztségéről, de persze lehetnek olyanok, akiket újraválasztanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!