Hatalmas pluszok Keleten

Pluszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék mutatói is mind a pénteki záróértékük felett mozogtak.
Domokos László, 2019. január 7. hétfő, 08:11
Fotó: Reuters

A térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjének Nikkei 225 indexe 2,39 százalékos emelkedéssel, 20 029 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 2,81 százalékkal erősödött.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 1,14 százalék, a tajvani pedig 2,21 százalék pluszban fejezte be a napot.

Reggel 7 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,69 százalék, Szöul 1,34 százalék, Sanghaj pedig 0,57 százalék erősödést jelzett a pénteki záróértékéhez képest.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 76 cent, 1,33 százalék erősödéssel, 57,82 dolláron állt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK