Japánban az eddigi legnagyobb tőzsdei kibocsátás készülődik, a Japan Post ugyanis nemrég jóváhagyásért folyamodott a tokiói értéktőzsdéhez, hogy engedélyezze a cég részvényeinek tőzsdei kibocsátását - írja  a Portfolio.

A tranzakcióval, amely a japán kormány tíz éve kezdődött reformprogramjának részét képezi, a kormány 3-4 ezer milliárd jen forrást szeretne bevonni, ami nagyjából 25-33 milliárd dollárnak felel meg. Amennyiben az IPO megvalósul, ez lesz 1980 óta a legnagyobb olyan tőzsdei kibocsátás Japánban, ahol a cég állami tulajdonban van.

Bár a tokiói értéktőzsde nem erősítette meg, hogy kapott volna bármilyen kérelmet a Japan Posttól, az biztos, hogy egy ilyen jóváhagyási folyamat 2-3 hónapot vehet igénybe. Miután a tőzsde rábólintott a kérelemre, egyes források szerint a Japan Post várhatóan októberben jelöl majd ki egy időpontot a részvények első körös értékesítésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!