Japán esés mellett emelkedik Ázsia

Az erősödő jen miatt beadott exportvállalatok a Nikkeit is magukkal rántották, ám túlnyomó rész pozitív hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést.
portfolio.hu, 2010. december 30. csütörtök, 08:55
Fotó:

A Nikkei 1,1 százalékos csökkenéssel zárta a keddi, idei utolsó kereskedési napját, amelyben az exportorientált vállalatok részvényei játszották a főszerepet a jen erősödése következtében.

A Nissan Motor árfolyama 1,5%-kal, a Honda Motor 1,2%-kal került lejjebb, a Sony részvényei pedig 1%-os csökkenéssel fejezték be a kereskedést.

A kínai Shanghai Composite 0,3%-kal araszolt ma felfelé annak ellenére, hogy a ma közzétett adatok szerint a HSBC által számított termelőipari beszerzési menedzser index három napos mélypontra esett decemberben.

A vállalati hírek közül kiemelhető a dél-koreai biztosítótársaság, a Dingbu Insurance, amely 6,8%-ot emelkedett ma reggel a hírre, miszerint a kormányzat megsegíti egyes biztosítótársaságokat az autóbiztosítási tevékenységeken elszenvedett veszteségek miatt.

A távolabbi kilátásokkal kapcsolatban a Mizuho Trust & Banking stratégája fejtette ki véleményét, miszerint a piaci konszenzus az, hogy a világgazdaság tovább bővül a jövő évben, miután az amerikai gazdaság fellendül, a fejlődő piacok gyors növekedése pedig folytatódik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK