Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Mitsubishi Electric, ami a légkondícionálóktól a gyári robotokig sok mindent gyárt, valóságos szárnyalásba kezdett Tokióban, miután közölte, hogy túl van a nehezén. A Honda, a második számú japán autógyár ugyancsak masszív drágulást ért el, miután az egész éves üzemi eredményvárakozását ismét emelte, immár hetedszer az évben. Ehhez hasonlóan a Nissan és a Mazda papírja is 5 százalék fölött emelkedett.

Az ázsiai piacokon is a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések támogatták a felfelé menetet, bár, a részvények itt is gyakran túlértékeltnek tűnhetnek. A kínai központi bank bejelentette, hogy piaci eszközök bevetésétől sem fog visszariadni a hitelezés bővülésének fékentartása érdekében.

A japán Nikkei 225 tavaly október eleje óta nem járt olyan magasságokban, mint ahová csütörtökön jutott. A vártnál jobb eredményeket jelentő társaságok között volt a Sony is, amely robosztus drágulással zárt - bár gyorsjelentése csak a tőzsdezárás után látott napvilágot. Esett viszont a NEC, a negyedik legnagyobb japán csipgyártó veszteségei növekedéséről számolt be. A Nikkei 225 cégei közül 36 tette közzé gyorsjelentését csütörtökön, amelyeknek harmada felülmúlta a várakozásokat, szemben a mintegy egyhatodnyi, a vártnál rosszabb eredményt közlő társasággal.

A fémek és olaj árának csökkenése miatt a bánya- és energiacégek papírjai zömükben olcsóbbak lettek. Végül Tokió és Hongkong egyaránt 0,5 százalékos emelkedéssel zárt, a shanghai index pedig 1,7 százalékkal került magasabbra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!