BUX
38240

Japán piacra tör a Richter

A Richter ma reggeli bejelentése szerint átfogó és hosszú távú licensc, illetve együttműködési szerződést kötött a Mochida Pharmaceutical Ltd-vel a Richter bioszimiláris termékportfóliójának fejlesztéséről és értékesítéséről.

NAPI, 2010. december 14. kedd, 08:50

A szerződés értelmében a Mochida hozzájárul a Richter bioszimiláris termékeinek fejlesztési költségeihez, és ezért kizárólagos jogokat kap Japánban e termékek saját márkanév alatttörténő értékesítésére és disztribúciójára. A megállapodásnak megfelelően a Mochida egyösszegű kifizetéseket teljesít amennyiben a készítmények a szerződésben rögzített hatósági előírásoknak megfelelnek, ezen felül hozzájárul a fejlesztési költségekhez. A bioszimiláris termékcsoport fejlesztését a Richter végzi. Amennyiben a japán hatóságok egyedi követelményeket támasztanak, azok teljesítéséhez szükséges fejlesztésekben a Mochida is részt vesz.

A termékek piaci bevezetését követően a Mochida árbevételhez kötött royalty-t fizet a Richternek. A bioszimiláris termékek fejlesztését a Richter stratégiailag kiemelt célkitűzésnek tartja és ezért komoly erőfeszítéseket tett, hogy megalapozza jelenlétét a biotechnológiai iparág területén és ezzel egyidejűleg bővítse a magas hozzáadott értéket képviselő termékeinek körét. Jelen szerződés megkötésével a Richter fontos lépést tesz előre azon az általa kijelölt úton, hogy stratégiai partnereket találjon a világpiacon 2015 után bevezetendő bioszimiláris termékportfoliójának fejlesztéséhez és értékesítéséhez. A Mochidával létrejött együttműködés megalapozza a Richter bioszimiláris készítményeinek jelenlétét a japán piacon - áll a Richter bejelentésében