Japán volt a nap nyertese Ázsiában

Kiemelkedett a japán tőzsde a régió börzéi közül, köszönhetően a felülvizsgált gazdasági adatoknak és a kormányzat újabb fiskális élénkítésre tett ígéretének köszönhetően.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 09:05
Fotó:

A tokiói Nikkei 225-öt a fiskális élénkítés ígérete és az erős gazdasági adatok mellett a kínai import is támogatta. A japán tőzsde 1,55 százalékkal erősödött.

A kínai papírok a korai nyereségeiket elvesztették, miután a kormány két nappal előbbre, azaz szombatra előrehozta a havi inflációs jelentést. A sanghaji tőzsde mindössze 0,1 százalékot emelkedett.

A Hang Seng szintén emelkedett a kereskedés elején, ám a nyereség itt is eltűnt a nap végére. A hongkongi index 0,04 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK