Japán zuhant a legnagyobbat

Az ázsiai tőzsdéken a jen erősödése miatti pánikban nagyot esett a tokiói tőzsde, Hongkongot pedig a Foxconn zuhanása húzta le, ám az egész régióban rossz volt a hangulat, lefelé mentek az indexek.
Kasnyik Márton, 2010. augusztus 31. kedd, 08:34
Fotó:

Az amerikai esést Ázsiában is lejtmenet követte, a piacok tovább aggódnak a gazdasági fellendülés kifulladása miatt; elemzők szerint az amerikai fogyasztók kevesebb elkölthető jövedelméről tanúskodó adatok szegték a befektetők kedvét.

Többek között ennek a kockázatkerülő hangulatnak is köszönhető, hogy a jen - mint menedék deviza - tovább erősödött a dollárral szemben, ami pusztító hatást gyakorolt a japán exportőr vállalatok részvényeire. A Canon Inc. például 3,1 százalékot esett.

A hongkongi tőzsdét erősen befolyásolta a Foxconn International Holdings 8,3 százalékos zuhanása. A világ legnagyobb mobiltelefon-alkatrész gyártója meglepte a piacokat 142,6 millió dolláros első féléves veszteségével, elemzők szerint a magasabb bérköltségek miatt erősen lecsökkent a cég profitrátája.

A tokiói Nikkei 225 3,55 százalékot zuhant, a hongkongi Hang Seng pedig 1,08 százalékos, a szöuli Kospi 1 százalékos, a sanghaji kompozit index pedig 0,66 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK