A hathetes magasságba emelkedő, 55 dollár fölé hízó olaj és az amerikai, nem éppen fényes foglalkoztatási adatok peszimistává tették a tokiói tőzsdén befektetőket is. A japán exportőrök részvényei vezették az esését, a Toyota és a Sony - az amerikai piacok várt, nem éppen fényes teljesítménye miatt - mintegy 1 százalékkal csökkentek. A Nikkei a kereskedés végi hajrának köszönhetően negyed százalékos mínuszban 11270 ponton fejezte be a kereskedést. A dél-koreai Kospi egyelőre kimaradt a veszteségből, a mutató mintegy fél százalékkal 976 pontra hízott, és a hongkongi HSI is beérte röviddel a zárás előtt azzal, hogy 13800 pont körül stagnált a mutató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!