A délelőtti, 247,50/80 forintos szint után délben 248,30/40-en állt az euró kurzusa a bankközi devizapiacon. "Gyűlnek a fellegek a magyar fundamentumok fölött, a piac most minden bejelentésre érzékenyen reagál, miután tegnap és tegnapelőtt a szereplők eladták hosszú euró/forint-pozícióikat" - fogalmazott Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. A szakember szerint a jegybankelnök mai kijelentései és a közép-európai devizák gyengülése együtt küldte lejtőre a hazai fizetőeszközt. A trader úgy véli, az euró árfolyamát lefelé a 246,50-es szint tarthatja meg, felülről pedig a 248,90 az erős ellenállás. Ha ezt átviszi az euró, volatilis piac mellett akár 251-ig is elmehet a jegyzés. Az euróval párhuzamosan a dollár is drágult, az amerikai fizetőeszköz kurzusa 206,60 körül áll.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!