A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés nyomán Jászai Gellért a 4iG Nyrt. főrészvényese és legnagyobb befektetője. Az üzletember a Konzum PE Magántőkealaptól, illetve egyéb tőzsdén kívüli ügylettel összesen 40,2 százalékos részesedést vásárol az informatikai nagyvállalatban. A felek a két lépcsőben megvalósuló, a társaság tényleges irányítását biztosító részvénycsomag megszerzéséhez szükséges szerződéseket megkötötték.

Azért fektettem a vállalatba, mert az informatika és digitalizáció a leginnovatívabb iparág, amely robbanásszerű fejlődés előtt áll Magyarországon, valamint az egész kelet-közép európai régióban. Ez maga a jövő, a gazdaság új dimenziója - mondta a mai bejelentés kapcsán Jászai Gellért (képünkön). Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy a 4iG a piac éllovasává váljon. Ennek érdekében olyan jelentős akvizíciókra készülünk, melyeknek köszönhetően a társaság még idén a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat - ­­tette hozzá a 4iG elnök-vezérigazgatója.

A tranzakciósorozat első lépéseként Jászai Gellért megvásárolta a Konzum PE Magántőkealaptól a KZF Vagyonkezelő Kft.-t, amely a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokolja. Ezt követően a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, és egyéb tőzsdén kívüli ügylettel további 5,19 százalékos részvénycsomagot szerzett az informatikai vállalatban. A napokban lezárt tranzakciók eredményeként, a vállalat elnök-vezérigazgatója már összesen 32,02 százalékos részesedéssel rendelkezik a 4iG Nyrt.-ben.

A felek megállapodása szerint Jászai Gellért további 8,2 százalékos részvénycsomagot is vásárol a Konzum PE Magántőkealaptól. A tőkepiaci törvény értelmében azonban a 33 százalék fölötti befolyás megszerzéséhez kötelező nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaság minden részvényese számára. Így a tranzakció második lépésében érintett további részesedést, a nyilvános eljárás lezárását követően szerzi meg az üzletember.

A most bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében: Jászai Gellért közvetett módon mindösszesen legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG Nyrt.-ben, míg Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkealapon keresztül 11,63 százalékos, az Opus Global pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az informatikai vállalatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!